מוצרים - צמחים

יצירת קדם – מוצר המבוסס על ידע קודם.

קבוצה זו ממקדת את מאמציה בשיפור תכונות של גידולים מרכזיים, כגון חיטה, שעורה, תפוחי אדמה, עגבנייה, אבטיח, דלעת וצמחי נוי, תוך שימוש במומחיות שלהם לפיתוח זנים חדשים של צמחים.
ישנם מספר כיוונים מבטיחים, כולל, אך לא רק, צמחי נוי חסכוניים וריחניים יותר, עגבניות עמידות בפני פתוגנים ומזינות יותר, וכן תפוחי אדמה עם תכונות אחסון משופרות.

העשרת פרי העגבנייה בקרוטנואידים בעלי ערך תזונתי ותעשייתי גבוה.

מחקר מס' 1

שם החוקר: פרופ' יוסי הירשברג

יצירת צמחי עגבנייה עמידים למחלות על-ידי עריכה של מסלולי תנועה ואיתות תוך תאיים.

מחקר מס' 2

שם החוקרת: מיה בר

פיתוח פקעות תפוחי אדמה עם תרדמה ארוכה ותכולת עמילן גבוהה.

מחקר מס' 3

שמות החוקרים: ד"ר דני אשל, ד"ר שמואל בוקובזא וד"ר פאולה טפר-במנולקר

פיתוח עמידות לנגיפים בצמחים באמצעות עריכה גנומית.

מחקר מס' 4

שם החוקר: ד"ר זיו שפיגלמן

הפחתת תכולת אלקלואידים בתפוח אדמה ובחציל.

מחקר מס' 5

שם החוקר: פרופ' אסף אהרוני

שימוש במוטציה מכוונת בגן VvDELLA1 לנינוס הגפן.

מחקר מס' 6

שם החוקרת: ד"ר אתי אור

ייצור חרצית עם מנגנון פריחה אוטונומי באמצעות טכנולוגיית עריכת הגנום CRISPR / Cas9.

מחקר מס' 7

שם החוקר: ד"ר בן רימון

פיתוח קווי פטוניה בעלי ייצור מוגבר של ריח ע"י פרופ' אלכסנדר ויינשטיין.

מחקר מס' 8

שם החוקר: פרופ' אלכסנדר ויינשטיין

שיפור תכונות צימוח על ידי עריכה של גנים החשובים למעבר אותות מגביל גידול.

מחקר מס' 9

שם החוקר: פרופ' אסף מוסקונה

יצירת חרציות ננסיות להשבחת צמחי קטיף ועציצים.

מחקר מס' 10

שם החוקר: ד"ר עידן עפרוני