העשרת פרי העגבנייה בקרוטנואידים בעלי ערך תזונתי ותעשייתי גבוה
מחקר מס' 1
חוקר הפרוייקט: פרופ' יוסי הירשברג

בין התכונות החשובות ביותר בטיפוח זני עגבניות נמנות ריכוז גבוה של סוכר מסיס ומטבוליטים משניים האחראים על ארומת הפרי, צבעו, וערכו התזונתי. אחת התכונות החשובות במיוחד בזני עגבניות לתעשייה היא ריכוז הליקופן בפירות. בשנים האחרונות יש ביקוש גובר לעגבניות עם ליקופן גבוה וכן גם קרוטנואידים אחרים בעלי ערך תזונתי גבוה.

קסנטומטו, קו עגבנייה הצובר זיאקסנתין
מחקר מס' 1 – יוסי הירשברג
מסלול ביוסינתזה של קרוטנואידים בעגבנייה.

פרויקט זה נועד להגדיל את ריכוז הקרוטנואידים בפרי העגבנייה על ידי הפחתת הקטבוליזם שלהם על ידי דיאוקסיגנזות ויצירת זני עגבניות עם קרוטנואידים בעלי ערך מוסף גבוה לתעשייה ולשוק הפירות הטריים. כדי להשיג מטרות אלו אנו משתמשים בעריכת גנום כדי לשנות גנים הקובעים ביוסינתזה ופירוק של קרוטנואידים.

פרופ' יוסי הירשברג

פרופ' יוסי הירשברג
חוקר הפרוייקט

המחלקה לגנטיקה, המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן, האוניברסיטה העברית בירושלים.

דוא"ל: hirschu@mail.huji.ac.il

טלפון: 972-2-6585662+

אתר: פרופ' יוסי הירשברג

תחומי מחקר:

  • גנטיקה, ביולוגיה מולקולרית והנדסה גנטית בצמחים.

שותפים למחקר:

חיים (מארק) סימנוביץ

חיים (מארק) סימנוביץ
דוקטורנט

תחומי מחקר:
ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית של צמחים.

מוסד:
המחלקה לגנטיקה, המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן, האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

טל מקוב-בואניש

טל מקוב-בואניש
דוקטורנטית

תחומי מחקר:
ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית של צמחים.

מוסד:
המחלקה לגנטיקה, המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן, האוניברסיטה העברית בירושלים.